I Umeå finns det restauranger med mat som passar de flesta smaker. Dessutom är det hela nio restauranger som lyckats komma med i restaurangguiden White Guide. White Guide har funnits sedan 2004 och bildades genom att Gourmet 199 Bord och Vägarnas Bästa, slog sig samman.

Så oavsett om du är sugen på grekiskt, japanskt, italienskt, amerikanskt, vegetariskt och så vidare, så hittar du en restaurang i Umeå som erbjuder dig en kulinarisk upplevelse. Dessutom, gemensamt för de allra flesta av Umeås restauranger är att de gärna använder lokala råvaror. Så oavsett inriktning på restaurangen kan du ofta hitta älg, ren, löjrom, hjortron och kött från gårdar runt Umeå på deras menyer. Givetvis så har nästan alla med någon form av västerbottensost, på menyn, eller dessertlistan.

Invito

Umeå restaurangInvito är en restaurang med italiensk inriktning. Här kan du välja mellan dagens kött, dagens fisk eller veckans vegetariska som lunch eller boka ett bord till kvällen och avnjuta en meny som är uppbyggd som en klassisk italiensk måltid.

Rex

Rex är en populär bistro, där du kan hänga i baren i en sekelskiftesmiljö. Här kan du njuta av en American Jazz Brunch, med läckerheter så som Egg Benedict, Chicken and waffle eller ljuvligt goda belgiska våfflor.

Köksbaren

Detta är en gastrobar, känd för sitt hängmörade kött och trivsamma stämning. Menyn är säsongsbaserad och lagas efter årstidernas skiftningar. Det hängmörade köttet erbjuder de dock året om

Pubar med mat och dryck

Umeå erbjuder även flera pubar med brett sortiment av både öl, whiskey och god mat.

Lottas Krog & Pub erbjuder klassisk pub mat så som fish and chips, ugnsgratinerade skaldjur och entrecôte.

Bishop’s Arms har ett stort utbud av olika ölsorter samt en meny med club sandwichs och grillade rätter.

Pipes of Scotland erbjuder som namnet antyder både whiskey och mat från det skotska köket. Här värnar man om en genuin stämning.