Umeå vildmarkI närheten av Umeå hittar du Granö och Granö Beckasin Lodge. Anläggningen i sig ligger i Umeälven på en så kallad nipa. En nipa är en rest av ett rinnande vattendrags sedimentavlagringar. Här kan du uppleva vildmarken på nära håll och dessutom passa på att bo över i ett trädhus, långt ovan marken.

Trädhusen kallas för fågelnästen och erbjuder dig en vacker utsikt över Umeälven liksom en bekväm övernattning med full hotellstandard.

Aktiviteter sommar

Under sommarhalvåret finns det en mängd aktiviteter i vildmarken du kan ägna dig åt. Vad sägs om att ta en flottfärd på Umeälven, med en egenbyggd flotte?

Älgsafari passar dig som vill se skogens konung på nära håll. Det går att välja mellan en längre tur med övernattning liksom en kortare tur som sker sent på kvällen.

Samerna förr och nu är en annan upplevelse som är väl värt ett besök. Du får uppleva en resa som visar hur samernas kultur är uppbyggd.

Aktiviteter vinter

Under vinterhalvåret kan du uppleva den vackra vildmarken Lappland har att erbjuda bakom ett hundspann. Kör ditt eget spann, eller åk med och njut av vacker natur. Du kan även välja häst och släde för att se vildmarken i vinterskrud.

En skidtur ute i de norrländska skogarna och vila vid en kåta med samiskt bröd, renkött och traditionell kaffeost medan du får höra berättelser om samisk kultur och levnadssätt.

Trollskogen är en annan plats du kan besöka när du har på dig skidor. Upplev den magiska stämningen och lyssna på guider som berättar om skogens hemligheter.

Övriga vildmarksaktiviteter i och runt Umeå

I Umeå finns mycket att se. Ta dig ut på en spännande bäversafari på Vindelälven och lär dig mer om detta fantastiska djur som har många myter.

Vill du uppleva ett riktigt äventyr, så ska du testa forsränning. Övre Trollforsen samt Nedre Trollforsen bjuder på två vilda färder.